Tips voor een optimaal gebruik van je maandplanner-whiteboard.

Bij maandplanner.eu streven we naar kwaliteit en duurzaamheid, en we willen ervoor zorgen dat je het maximale uit je maandplanner whiteboard haalt. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je extra lang plezier beleeft aan je planbord.

 

Gebruik de juiste markers.

Voor onze maandplannerborden gebruik je speciale whiteboard markers (en geen gewone stiften of permanent markers). Wij adviseren om onze whiteboard markers, die uitvoerig getest zijn, te gebruiken voor het beste resultaat. Andere typen stiften zijn mogelijk niet (volledig) uitwisbaar. De whiteboardmarkers moeten in elk geval op alcoholbasis zijn.

Verder blijkt, zoals wel met meer producten, dat het spreekwoord goedkoop = duurkoop zeker van toepassing is op whiteboard markers. Budget markers kun je dus maar beter links laten liggen. Wij geven geen garantie op borden waarbij markers van derden zijn gebruikt.

 

Gebruik reinigingsspray met voorzichtigheid.

Als het tijd is om je whiteboard schoon te maken, is het verleidelijk om de reinigingsspray rechtstreeks op het bord te spuiten. Echter, voor een optimale reiniging en om schade aan het oppervlak te voorkomen, raden we aan om de spray eerst op een zachte microvezeldoek te spuiten en vervolgens het bord af te vegen. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de reinigingsoplossing en voorkomt dat er overtollige vloeistof in de randen van het whiteboard terechtkomt.

 

Wis alleen droge inkt.

Wanneer je iets van het maandplannerwhiteboard wilt wissen, zorg er dan voor dat de inkt volledig droog is voordat je begint. Laat de inkt enkele seconden drogen voordat je het uitwist. Mocht je een viltwisser gebruiken, probeer te voorkomen dat er vuil of stof onder de inktwisser komt, aangezien dit krassen op het oppervlak kan veroorzaken.

 

TIP bij onuitwisbare inkt op uw whitebaord na gebruik van onjuiste (externe ) markers.

Heb je een whiteboardmarker gebruikt op basis van ketonen dan is de tekst niet meer goed uitwisbaar. Om dit op te lossen kun je erover heen gaan met een whiteboardmarker op alcoholbasis. Laten intrekken en daarna opnieuw uitwissen. En eventueel daarna onze whiteboardspray gebruiken in combinatie met een schone microvezeldoek.


Het volgen van deze eenvoudige tips zal ervoor zorgen dat je maandplanner-whiteboard jarenlang meegaat en je plezier blijft bieden bij het organiseren van je planning.